Mamma Mia…
Mamma Mia…

Mamma Mia…

We kunnen er een heel mooi verhaal van maken, dat ze onmisbaar is geworden en/of dat de liefde voor haar overheerst en uiteraard is dat gedeeltelijk ook zo. Maar de hoofdreden is dat we herplaatsing gewoonweg niet aandurven! Na een half jaar opvang in huis en harten van Maaike en Olaf is er nog steeds die angst, moet er dagelijks geanticipeerd worden op haar vluchtgedrag bij de minste of geringste veranderingen in haar dagelijkse ritme. De angst dat een plaatsing haar fataal kan worden is té groot. Waarmee we niet bedoelen dat we van mening zijn dat alleen wij haar veiligheid kunnen bieden maar we hebben helaas ervaring met het onderschatten van angsten door adoptanten en het niet naleven van de ‘bijgeleverde gebruiksaanwijzing’. En we kunnen domweg niet voldoende inschatten wie hier wel serieus gehoor aan zou geven.

Mia is voormalige fokteef die door haar verleden volledig onbekend was met de ‘gewone dagelijkse maatschappelijke gang van zaken’. Een kruising windhond X Stafford en dat maakt dat ze watervlug is, redelijk sterk en gedeeltelijk over de rastypische kenmerken van een Stafford beschikt. En dat is toch een combi die veel inlevingsvermogen en ervaring met getraumatiseerde honden behoeft. Daarnaast vereist ze de bereidheid om je leven daar deels naar in te richten. Ze zal nooit een ‘ik breng je even naar een pension’ hond worden, dierenartsbezoeken moeten zorgvuldig worden ingepland oftewel, de zorg tijdelijk overdragen aan anderen is geen sinecure. En reken maar dat eenmaal op de vlucht haar vluchtgedrag haar tot het uiterste zal drijven.

Nu heeft Mia één groot geluk, ze wordt volledig geaccepteerd/gedoogd door de al aanwezige soortgenoten binnen haar pleegsituatie. Na rijp beraad is dan ook besloten dat Mia geen herplaatser wordt maar dat ze haar permanente thuis heeft gevonden bij Maaike en Olaf. Of dat slim is? Nee, natuurlijk niet! Er gaat een geweldige opvangplek mee verloren want vol is nu eenmaal vol maar voor Mia is het wél geweldig nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.