STEUN DE DIEREN WAAR NIEMAND ANDERS ZICH NOG OM BEKOMMERT!
DIER EN PROJECT
Labrador Tom

Labrador Tom

Tom, het doodgeschopte pupje

In maart van het jaar 2004 kwam er wel een heel bijzondere hondenjongen in mijn leven. Chocolade bruine labradorpup Tom was doodgeschopt door een broodfokker omdat hij hem verdacht van het ‘lillyputtersyndoom’. Het pupje bleek zijn mishandelingen echter te hebben overleefd maar liep zware verwondingen op. Bij de fokker kwam het er op dat moment niet meer van om ‘het pupje uit de weg te ruimen’. En een meisje wat wel eens bij de fokker hielp, riep onze hulp in.

Wij bezochten de broodfokker en namen Tom mee. Al was het alleen maar om hem een humaan einde te bezorgen. Het diertje klemde zich echter aan mij én aan het leven vast.

Ik bezocht een aantal dierenartsen die mij allen het advies gaven om het diertje dood te maken, of zoals sommige het omschreven, zijn rust te gunnen! Eén dierenarts adviseerde mij om het diertje in te laten slapen en van het geld wat ik daarmee bespaarde voor behandeling, op vakantie te gaan. Dan kon ik altijd na terugkomst een nieuwe bruine labradorpup kopen. En dat is nu juist wat ik niet wilde. Ik koop geen honden, ik probeer ten dode opgeschreven dieren nieuw leven in te blazen!

Uiteindelijk kwam ik bij Orthopedisch dierenarts Karel Crama terecht in Rotterdam. Hij heeft zonder ingrepen wonderen verricht. Hij leerde mij namelijk dat Moedertje natuur veel helende krachten bezit zolang men haar maar de tijd geeft om die aan te wenden.

Tom had een verbrijzelde rolkam, een vermorzelde groeischijf, het schouderblad was op drie plaatsen gebroken en zijn ruggenmerg heeft schade opgelopen. Door huisvesting in een koude garage en dat terwijl het hondje niet kon lopen, waren er een aantal tenen van zijn voorpootje afgevroren. Door het ontberen van voedsel waren zijn bloedplaatjes een bende, bovendien vierde parasieten hoogtij in dit zo beschadigde hondenlichaampje.

Geduld, liefde, begrip, inlevingsvermogen en hier en daar een pijnstillertje hebben ervoor gezorgd dat onze Tom een geweldig leven heeft geleefd. Een blije en volwaardig functionerende hond! Die zelf geen enkel idee had van handicaps, noch beperkingen!

Menu