STEUN DE DIEREN WAAR NIEMAND ANDERS ZICH NOG OM BEKOMMERT!
DIER EN PROJECT
Dierenpaleis voor een prikkie!

Dierenpaleis voor een prikkie!

We zijn fan van het televisieprogramma ‘Paleis voor een prikkie’ waarin Frank en Rogier zich als stylisten inzetten om het huis van de wat minder bedeelde mensen te restylen. Thuiskomen, zich warm, welkom en veilig voelen is voor dieren net zo belangrijk als voor mensen, dat is ook de reden dat wij immer kiezen voor opvang in huiselijke setting voor al onze opvangdieren. Maar dat is niet de gemakkelijkste manier. Het vraagt veel onderhoud, vervanging vanwege vermalende hondentandjes en krabbende kattennageltjes, om nog maar te zwijgen over de sanitaire ongelukjes. En op dit moment zijn heel veel van onze dierenkamertjes, huisjes aan een metamorfose toe. Een aantal vrijwilligers onder leiding van Nathaly Thijbos beschikken over de inzet en de benodigde kwaliteiten maar opleuken kost geld! Geen kapitalen want we recyclen graag en een aantal teamleden zijn enorm creatief. Maar zoals u weet rijzen de kosten van bijvoorbeeld de verf alleen al behoorlijk de pan uit.

Met in totaal 22 units is het een behoorlijk opgave, ook financieel. De kosten worden geschat op pakweg 250 euro per dierenunit. Het is de bedoeling dat het thema-units worden. Eén van onze kattenkamers werd al omgetoverd tot Jungle-room. Mooi, dus nu nog 21 units te gaan.

De mogelijkheid bestaat tot het vernoemen van de unit naar de donateur van één van de units of het kan bijvoorbeeld de naam krijgen van een bepaald dier. Onze stylisten gaan graag zorgvuldig te werk en houden zich bij voorkeur aan een van tevoren vastgesteld thema. En ongeacht hoe lief men het ook zal bedoelen, we zijn niet op zoek naar spulletjes omdat we nu eenmaal op elkaar afgestemde materialen willen scoren. Door de enorme hoeveelheid opvangdieren hebben we momenteel ook geen mogelijkheid tot opslag, we schaffen dus echt de direct bruikbare (gebruikte) materialen aan. We hopen toch zo dat u net zo enthousiast bent als wij over dit idee. En dat u begrip heeft, invoelend vermogen, voor het simpele feit dat we onze dieren willen huisvesten in een liefdevolle en warme huiselijke sfeer. Het komt hun rehabilitatie zeker ten goede!

Al onze stylisten, vormgevers en uitvoerders zijn vrijwilligers en we proberen alle materiaalkosten zo laag mogelijk te houden. Gunt u de dieren niet alleen een dak boven het hoofd, maar een thuis-gevoel, draag dan uw steentje bij en stort een gift op:

NL91 INGB0009677527 ten name van stichting Dier en Project, onder vermelding van Dierenunits. Indien u speciale wensen heeft maak die dan even kenbaar middels de mail: elsadams@xs4all.nl

Foto’s van de meest recent opgeknapte unit vindt u steeds onderaan deze pagina.

Jungle-kamer

Werd gerealiseerd door onze vrijwilligers en op kosten van onze vrijwilligers. Een verrijking voor onze opvang, voor onze dieren! We hebben al wat thema’s op het verlanglijstje staan maar suggesties zijn ook welkom.

Hondenunit met als thema: Café de Bulldog

Als tweede thema ‘Café de Bulldog’ werd een hondenunit opgeleukt. Eduard, de buitenshuisbaas van Els doneerde 250 euro voor deze creatieve uitspatting. Bruine Labrador Niek is op dit moment de trotse bewoner. De diavoorstelling hieronder geeft een impressie van de unit weer…

Cottage style

De derde op rij is de kamer van Joe. Hij is wat groter en er werd heel veel werk van gemaakt, het oppimpen nam twee volle dagen in beslag maar we zijn dolgelukkig met het resultaat. De peetvader van Joe, Hans Neuteboom, nam de sponsoring voor deze unit voor zijn rekening!

Kitty is een ‘paardenmeisje’ geworden

Geheel in style met het verleden van de gebouwen werd gekozen voor een paardenitem. Ik kan u verzekeren dat Els daar wel een aantal units mee zou kunnen vullen, dat is dan weer geheel in overeenstemming met haar verleden. Kitty verbleef gedurende het opleuken van haar unit tijdelijk in de Kattine want ze is niet erg gecharmeerd van tumult in haar leefomgeving. We zijn benieuwd of ze tevreden is met het resultaat. Natuurlijk hebben we ruimte voor de eventueel door haar gewenste aanpassingen. Eén aanpassing zal plaatsvinden voor haar terugkeer in haar eigen unit, namelijk een heerlijk mandje met uitzicht over het terrein. Door de enorme hoeveelheid paardenspullen die Jan en Els nog in hun bezit hadden en het anders gebruiken van de al aanwezige meubelen was dit een unit die beperkte kosten met zich meebracht. Dat was ook wel nodig want we hadden nog geen sponsoring gevonden voor deze unit. De nieuwe krabpaal hebben we bijeen gespaard met een spaarkaartenactie. Het dressoir is afkomstig van de (overleden) moeder van Bab en werd door Els opgepimpt. De grote stoelen behoorde ooit toe aan de grootouders van Els. De bank is afkomstig van vrijwilligster Miranda. Dus in dit geval konden we veel met erg weinig. De kosten van het kleed en de verf werden gedekt door een piepklein resterend bedrag van de veilingopbrengst!

Touch of Indians

De unit van Blond en Cachou werd gesponsord door Petra Giesbergen van het Institute of Seberian Sjamanism. Er wordt nog gewerkt aan een mooie dromenvanger en een passende lijstvulling boven het grote bed van onze Blond.

Kom in de bedstee mijn liefste…

Naar een ontwerp van Nathaly werd een kattenunit gerealiseerd in bedstee en stal style. De meer dan geweldige kattenunit werd gesponsord door Mar van stichting Vossenhol en daarvoor onze onuitsprekelijke dank! Hij is zo geweldig geworden!

Scot en Diva unit…

Scot en Diva delen als echtpaar een hondenunit. De aankleding daarvan moet doordacht gebeuren. We hebben grote moeite om Diva zindelijk te krijgen, ze heeft dan ook jarenlang in haar eigen uitwerpselen geleefd en ze vreet huisraad! Toch willen we het ook voor hen graag gezellig maken maar daarbij moeten we wel de ‘poetsbaarheid’ in het oog houden. Voor hun unit hebben we eigenlijk alles hergebruikt vanwege de soms oncontroleerbare slooplust van Diva. Omdat we sponsoren hadden voor een aantal andere units konden we de aldaar overgebleven huisraad oplappen en er toch nog één gezellig geheel van maken. Het kastje in de hoek is echter een nieuwe aanwinst, het werd geschonken door Sandra en haar hond Bimmel. We branden een (nep)kaarsje dat onze Diva daar niet haar tanden inzet…

Lente-huis

Gedurende de recente vrijwilligersdag werd het Lente-huis van binnen én van buiten in de beits gezet. Een absolute topprestatie. Maar alleen al de aanschaf van de daartoe benodigde materialen sloeg een gat in het ‘op-leuk’ budget. Els heeft het daarom ingericht met veelal opgeleukte gekregen meubeltjes. De licht groene stoeltjes kregen we al eerder van Judith, de kastjes en het paneel van Sandra en haar hond Bimmel.

En soms ziet het er opeens zo uit…

Met begrip voor hun trauma’s en frustraties knappen en lappen wij dan de boel weer op…

Menu