STEUN DE DIEREN WAAR NIEMAND ANDERS ZICH NOG OM BEKOMMERT!
DIER EN PROJECT
Een aantal ‘Eersel-hondjes’ kwamen bij ons in opvang…

Een aantal ‘Eersel-hondjes’ kwamen bij ons in opvang…

Afkomstig uit de ‘totaal uit de hand gelopen’ intensieve fokkerij te Eersel. Ze kwamen bij ons in opvang, we hebben ze geobserveerd, geneutraliseerd, van verdere medische zorg laten voorzien en kennis laten maken met de huiselijke situaties, omstandigheden waaronder geliefde huisdieren behoren te leven. We hebben een begin gemaakt aan dag- en nachttraining qua zindelijkheid, ze aan de riem leren wandelen en ze met veel liefde en zorg omringd. Voor zover mogelijk hebben wij hun ‘gebruiksaanwijzing’ geschreven waarmee hun ultieme gedroomde adoptanten aan de slag kunnen. Want dat is wel waar ze aan toe zijn: een voor altijd thuis-huis bij adoptanten die beschikken over geduld, inlevingsvermogen en begrip voor hun verleden! Want ook al zijn deze hondjes al veel verder dan lotgenootjes die vanuit de opslag/asielen een nieuw thuis zoeken, ze hebben heel veel liefde en tijd nodig om zich aan te passen aan nieuwe situaties. En weet u, wanneer deze hondjes hun ultieme thuis hebben gevonden dan kunnen wij wederom een aantal honden die veel moeite hebben met de overstap van kennelhond naar huishond helpen. U kunt ons helpen om de honden te helpen!

Daarnaast ontkomen wij er niet aan dat een aantal van onze opvanghonden nauwelijks, of helemaal niet, te herplaatsen zijn. Om in de toekomst ook de levens te mogen redden van de honden die het middels de bemiddeling van andere organisaties ook niet redden binnen de drukke mensenmaatschappij zijn wij op zoek naar uit- of aanbouw mogelijkheden om opvang zonder tijdsdruk/permanente opvang te kunnen blijven bieden aan de fysiek en/of mentaal beschadigde dieren. Die fysieke mogelijkheden zijn er, de financiële middelen ontbreken nog. En dankzij het gegeven dat we uitsluitend, voor de volle 100% werken met vrijwilligers, dus geen salariskosten, noch strijkstokken maar wel met veel inzet van eigen ter beschikking staande middelen zoals de benodigde terreinen zou het een doenlijke opdracht moeten zijn. Maar wel uitsluitend met de steun van heel veel dierenvrienden die allemaal een steentje bijdragen. Heel veel kleine steentjes die samen één groot geheel gaan vormen. Een veilig geheel voor de meest beschadigde zieltjes!

NL91 INGB 0009 6775 27 ten name van stichting Dier en Project

4 Reacties

 1. Ik heb zelf ook 2x een hondje gehad die uit de broodfok kwamen. Ik kreeg ze uit een opvang in Limburg.
  Mijn eerste Sheltie was een reutje en kwam bij de ergste broodfokker uit Belgie vandaan. Hij zag er verschikkelijk uit toen hij en anderen daar weg gehaald zijn. Zijn vacht was helemaal vervild en in de klit,Ze moesten hem helemaal kaal scheren.Hij was al 9 jaar toen we hem,na de socialisatieperriode in de opvang
  kregen toebedeeld.Het was een schat van een hond.Louieke is bij ons bijna 14 jaar geworden. Daarna kregen we Biene,een teefje,ook weer van 9 jaar oud,ook uit de broodfok,maar dan uit Duitsland.Omdat we bij de opvang al bekend waren,kregen we ook Biene toebedeeld.Ook een hele schat van een Sheltie.Ook is het even wennen voor hond en baas op zo”n leeftijd en dan nog uit de broodfok.Maar gelukkig waren ze geen van twee en getraumatiseerd,wat ook had gekund. Biene is helaas pas in Maart dit jaar overleden aan een tumor aan haar pootje. Ze is 12 en een half geworden. Ik mis ze nog allebei elke dag. Mocht er ooit nog eens een Sheltie uit de broodfok komen, dan hou ik mij aan bevolen voor adoptie.

 2. rieneke44

  Hallo Lea,

  Heel triest dat je Biene bent kwijtgeraakt. Maar wel goed dat je al twee keer een hondje hebt opgevangen uit de broodfok. Dan weet je wat er nodig is om deze hondjes nog een goed leven te geven.

  Wat ik dan persoonlijk wel jammer vind, is dat je aangeeft, als er ooit een Sheltie komt. Er zijn zoveel lieve en leuke hondjes die geen Sheltie zijn. Die het ook heel erg verdienen om een stabiel en liefdevol huis te krijgen.

  Ik bedoel dit zeker niet verkeerd, maar ik kan die twee dingen niet samenvoegen, broodfokhondjes willen helpen, maar wel van een bepaald ras.

  Maar zoals ik al aangeef, dit is mijn persoonlijke mening, en ik wilde hem toch even kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu