DIER EN PROJECT
Handen in ‘t haar honden

Handen in ‘t haar honden

We hebben een aantal honden in de opvang met hele specifieke behoeftes, op zoek naar ware engeltjes op aarde! En dan ook nog engeltjes die met beide benen stevig op aarde staan, niet handelen vanuit impuls maar weten waar ze aan beginnen. Die taak serieus en weloverwogen op zich nemen want we maken geen grapjes wanneer we benadrukken dat ze niet voor iedereen geschikt zijn. Sterker nog: voor bijna niemand geschikt zijn! En toch geloven wij dat het spreekwoord op ieder potje past een deksel op waarheid berust maar ook dat er nog mensen zijn, ware liefhebbers die dit wél kunnen en willen doen! En als we nu allemaal samen zoeken naar die paar naaldjes in talloze hooibergen, dan lukt het misschien wel om de dieren en hun unieke adoptanten bijeen te brengen. 

De meeste van deze dieren hebben na een dieronvriendelijke start in het leven dus later ook nog een aantal teleurstellingen voor de hondenkiezen gekregen! Ze werden aangeschaft of geadopteerd door mensen die hun rugzakje dus toch niet konden helpen torsen, die geen begrip, noch inlevingsvermogen aan de dag wisten te leggen en de dieren wederom hebben afgeschaft en dat geeft nog grotere littekens dan die waar ze tot dan toe al mee getekend waren. We vragen u dan ook om er niet een nachtje over te slapen maar er minimaal een paar nachten van wakker te liggen alvorens over te gaan tot een kennismaking. We zoeken geen africhters of trainers, geen drukke gezinnen en geen prikkelrijke omgeving voor deze dieren. Wat we wel zoeken is uiteraard per hond verschillend maar in ieder geval moet er voor allen voldoende structuur, rust en regelmaat aanwezig zijn. 

Kenzo

Kenzo is inmiddels (bijna) 4 jaar. Hij werd op het nippertje van het spuitje gered. Kenzo was namelijk door een meneer overgenomen van iemand die hem ook al niet meer wilde hebben en waarschijnlijk had deze alleenstaande meneer iets te impulsief aangeboden om Kenzo over te nemen. Met de man in kwestie ging het goed maar bezoek liet Kenzo niet met rust, men weigerde om Kenzo een eigen plekje te geven op het moment dat er bezoek kwam en er volgde bijtincidenten. En er moet gezegd worden: dat bijten doet hij uiterst serieus en fanatiek! 

Om een heel lang verhaal toch redelijk kort te houden… Kenzo is te handelen voor iemand die de tijd wil nemen om hem te leren kennen. Het klinkt misschien vreemd maar men zal zijn karakter moeten accepteren en respecteren. Het is en blijft immers een Jack Russel. Kenzo is dol op spelen met een bal en voor eten/snoep doet hij ook veel! Kenzo is NOOIT een hondje om gezellig mee de stad in te nemen omdat voor de leek zijn uiterlijk domweg niet strookt met zijn gedrag. Een voor hem onbekende die bukt voor een aaitje is simpelweg het haasje. Voor iemand die zijn Russelhartje heeft weten te veroveren is Kenzo een dikke vriend voor het leven! En ergens loopt die toekomstige Kenzo-vriend absoluut rond. 

Kenzo is uiteraard gecastreerd, hij kan niet bij katten, uiteraard niet bij kinderen en met andere honden heeft hij ook geen klik. Hij zou eventueel met veel geduld en vanuit het oogpunt eerst veel zien, vanachter gaas langdurig kennismaken, te matchen zijn met een eigen roedel maar dat lijkt geen sinecure! 

Andor

Andor is een geboren pechvogel! Hij zag het levenslicht binnen de intensieve fokkerij, wel het levenslicht, nagenoeg geen daglicht en geen interactie met de mensheid. Dan krijg je een wereldvreemde hond die wel wil maar eigenlijk niet kan. 

Alle goede bedoelingen ten spijt is Andor helaas nooit in handen gekomen van iemand die daar mee om wist te gaan en dan gaat het van kwaad tot erger. Inmiddels verblijft Andor al geruime tijd binnen een hondencentrum waar met veel liefde, inlevingsvermogen en geduld al veel bereikt is met hem! Onder voor hem ideale omstandigheden is hij inmiddels prima gezelschap. Andor komt uitsluitend tot zijn recht in een prikkelarme omgeving bij een baas met regelmaat en structuur in zijn leven. Andor zoekt een buitenaf gelegen thuis bij iemand met Hollandse herderverstand. Drukte, het onbekende benauwd hem, daar kan hij absoluut niet me overweg. 

Met een aantal soortgenoten kan Andor goed overweg maar hij heeft duidelijke voorkeuren. Met katten is hij onbekend! Andor heeft helemaal niets aan een impulsieve beslissing die voor hem tot een fiasco zal leiden. Zo’n nare ervaring heeft hij recent al achter de hondenkiesjes en dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Aspirant adoptanten moeten de bereidheid hebben om uitgebreid kennis te maken, krijgen uiteraard ook een huisbezoek en de benodigde begeleiding na adoptie behoort ook tot de mogelijkheden!

Andor is 2 jaar jong en een gecastreerde reu. Van alle ‘Handen in ‘t Haar Honden’ heeft Andor de meeste moeite met zijn verblijf in de kennel, dus eigenlijk zijn we voor Andor met grote spoed op zoek naar dat ene speldje… U weet wel, dat speldje in die enorme hooiberg… 

Sorry

Sorry is een gecastreerde Mechelse herder reu van (uit het hoofd geschreven) 5 jaar. Een mooie hond die verkeerd werd begrepen. Zijn angst werd vaak vertaald naar agressie en dat is beslist onwaar! Vanuit een asiel diverse malen geplaatst en weer teruggekeerd. Uiteindelijk overgenomen door stichting Dier en Project en door ons ondergebracht bij het hondencentrum. Hij mocht eerst op aarde landen, zelfvertrouwen opbouwen en weten dat ook hij er mag zijn. 

In onze beleving een absoluut slachtoffer van de intensieve fokkerij die interactie moest ontberen gedurende zijn inprentingsfase. De kunst is om Sorry in zijn waarde te laten, hem de tijd te gunnen om zelf aan te laten geven wat hij al dan niet aan kan en er als een rots in de branding voor hem te zijn. Vanwege zijn onzekerheid hapt hij met wandelen in de riem, allemaal dingen die goed te mannen zijn door iemand met verstand en geduld. Sorry is geen onverschrokken herder en zal dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook niet worden. 

Contact

Heeft u weloverwogen besloten dat u voor één van deze honden iets zou willen en kunnen betekenen stuur dan een mail naar elsadams@xs4all.nl waarin u uw woon- werk- en gezinssituatie vermeld. Bij een eventuele match brengen wij u in contact met de desbetreffende begeleider van de hond in kwestie die u alles over hem/haar kan vertellen!

Menu