STEUN DE DIEREN WAAR NIEMAND ANDERS ZICH NOG OM BEKOMMERT!
DIER EN PROJECT
Honden ter adoptie

Honden ter adoptie

Persoonlijk bericht van onze voorzitter:

Stichting Dier en Project is een aller-, allerlaatste kans opvang voor o.a. ‘uitgeprocedeerde’ asielhonden en katten. Sterk getraumatiseerde dieren! De oorsprong van die trauma’s kent een breed gevarieerd scala  van doorstane dieronvriendelijke situaties  en ontberingen. Dieren die het mentaal en fysiek niet meer ‘trekken’ onder de huidige omstandigheden waarin ze verkeren. Of dieren waarvan onder stressvolle omstandigheden geen betrouwbare karakteranalyse kan worden gevormd waardoor ze onherplaatsbaar (b)lijken. Opvang van dergelijke dieren betekent dat je nogal eens een zieltje in handen krijgt die zich in een mum van tijd met vier pootjes stevig aan je vastgrijpt. Vooral omdat wij in primaire ontplooiingsbehoefte zoals rust, veiligheid, respect, inlevingsvermogen en liefde voorzien. Met hun ontwapenende onschuld veroveren ze steeds opnieuw je hele ziel en zaligheid! Het gaat me dan ook vreselijk aan het hart dat ik geen wederzijdse eeuwige trouw kan beloven want zodra hun dierenzieltjes grotendeels zijn geheeld draag ik de dagelijkse zorg (en plezier) over aan hun adoptanten. Nauwkeurig geselecteerde intense dierenvrienden die een dier met een verleden een prachtig leven willen bieden. Waarom ik die zelfkastijding van herplaatsing steeds weer doorsta? Omdat we hier in de gelukkige omstandigheden verkeren, over de faciliteiten beschikken om kansloze dieren te resocialiseren. De opvangplaatsen zijn echter zeer beperkt en we willen onze liefde en zorg voor dieren die nergens anders meer terecht kunnen continueren. Maar wie een leven redt is daar ook levenslang verantwoordelijk voor en die taak nemen wij hier uitermate serieus. Daarom is Dier en Project altijd op zoek naar adoptanten die onze onverbrekelijke verbondenheid op prijs stellen.

Even voor de goede orde…

Wij verkopen geen dieren en zonder de bereidheid om ons rechtsgeldig contract te ondertekenen dat aan het dier in kwestie veel zekerheid biedt, is het volstrekt onnodig om op één van onze dieren te reageren. Bovendien ‘leveren’ wij geen kant en klare dieren, het betreft dieren die al heel erg veel hebben meegemaakt en die op zoek zijn naar die ene ultieme dierenvriend(in) die zich met veel liefde, warmte, begrip en inlevingsvermogen over hem/haar wil ontfermen. Bent u één van die zeldzame mensen die wederzijdse trouw en respect willen beloven aan een dier die eerder en elders onder erbarmelijke dieronvriendelijke omstandigheden heeft geleefd en werd afgeschaft? Neem dan contact met ons op middels info@dierenproject.nlelsadams@xs4all.nl of bel voor meer info naar 0165 366630. Wanneer het een asieldier betreft wat wij voor een diervriendelijk asiel onder de aandacht brengen, neem dan contact op met het asiel in kwestie.

Klik op een foto voor meer informatie over de hond.

Mees
Mees
Peurdie
Peurdie
Xentia
Xentia
Bo
Bo
Moos
Moos
kaya-klein
Kaya
Kenzo
Kenzo
Koka
Koka

*Update 19 augustus
Herplaatsen is en blijft een dilemma en niet alleen gevoelsmatig. We willen de dieren niet verkopen en daarom ook geen vastgesteld donatiebedrag vragen. Een dier is, evenals een mens, een individu en niet in geld uit de drukken. Daarnaast verschillen de behoeftes van de dieren die wij herplaatsen teveel voor een vast bedrag. Maar een ieder kan toch uitrekenen wat zo’n beetje de kosten zijn van neutralisatie en vaak gebitsbehandeling, plus eventueel bijkomende noodzakelijk behandelingen/medicatie. En let wel, dan heb ik het nog niet over brandstof voor de afgelegde kilometers en het dure eten wat ze hier krijgen. Nu leggen we nagenoeg bij iedere adoptie lappen en garen bij en dat lukt niet meer. Want de blijvers, talrijke vaste bewoners kosten ook al handen vol geld! Afspraken maken op voorhand lijkt ook geen garantie. Een lief ouder echtpaar adopteerde een klein hondje. Verteld dat castratie en gebitsbehandeling 233 euro had gekost. De man beloofde spontaan 250 euro te storten. Er kwam niets. Dus er naar gevraagd, wat ik al echt heel vervelend vind. Uiteindelijk werd er 100 euro gestort en kunnen wij de rest weer bijlappen voor hun leuke hondje. Daarmee loopt mijn vertrouwen in de mensheid dan wederom een enorme deuk op! Toch blijf ik weigeren om ze te verkopen maar als mensen blijven weigeren een reële donatie te doen die tenminste de dierenartskosten voor een volgend zieltje dekt zal het herplaatsen toch een keertje moeten stoppen. Daarmee de opvang van andere zieltjes dus ook!

Menu