STEUN DE DIEREN WAAR NIEMAND ANDERS ZICH NOG OM BEKOMMERT!
Vier katten in opperste nood…
Vier katten in opperste nood…

Vier katten in opperste nood…

Afgelopen donderdag belde er een dierenagente. Schokkende situatie. Bij een vrouw met psychische problemen waren een aantal overleden dieren aangetroffen en ook nog zes levende katten. Daar mocht ze er 2 van houden en voor de andere 4 werd dringend onderdak gezocht. Er 2 mogen houden vind ik al heel erg naar maar ik ben niet bij machten om daar over te beslissen. Bovendien vroeg ik de dierenagente om nog even door te zoeken naar een andere oplossing omdat juist wij een organisatie zijn die daar geen financiële steun voor ontvangt. Maar goed, vrijdagmiddag bleek er nog geen oplossing te zijn gevonden voor deze dieren zodat een collega dierenagent nogmaals contact met ons opnam. En wat doe je dan? Dan gaan we hier als vrijwilligers een beetje toveren, intern verhuizen om uiteindelijk weer een veilig plekje voor deze 4 broodmagere onschuldige schepselen te kunnen creëren. En nu zijn ze hier! Ik weet dat het voor wat betreft psychiatrische patiënten absoluut dweilen met de kraan open is. Voordat wij deze katten hebben laten neutraliseren vrees ik voor nieuwe slachtoffers op de plaats van afkomst. Waarom mogen er 2 dieren achterblijven? Gezien de conditie waarin deze dieren verkeren hebben wij de agenten anti parasietenbehandelingen voor de twee achterblijvers meegegeven. Mijn hart huilt vanwege de tekortkomingen in wet en regelgeving in dit soort situaties…

Eén reactie

  1. Linda

    Beste Els, wat rot voor de katten dat ze in die situatie zitten / zaten. Ik steun jullie al heel lang en ook binnenkort komt er een donatie aan. Dat gezegd hebbende. Ik ben ook een mens met een ernstig psychiatrische aandoening (EPA). Ik heb een groot hart voor dieren en heb zowel vrijwillig als professioneel met dieren gewerkt. Ik heb vorig jaar de keuze gemaakt voor een kat, omdat uitlaten van een hond niet meer lukt (mede vanwege ook een andere progressieve aandoening.) De mensen in m’n omgeving zeggen dat als ze na de dood terug zouden komen als kat, dat ze bij mij zouden willen wonen. Omdat ik heel goed voor mijn diertjes zorg. Mocht ik ook dat niet meer kunnen , komen er geen dieren meer. Omdat het dier bij mij voorop staat. Ik zou het fijn vinden als niet alle mensen met EPA over 1 kam geschoren worden. Bij de een lukt het wel, bij de ander lukt het niet. Eigenlijk net als bij “gewone” mensen. Veel succes verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu