STEUN DE DIEREN WAAR NIEMAND ANDERS ZICH NOG OM BEKOMMERT!
Veel te melden
Veel te melden

Veel te melden

Ongeacht onze kleine of grote teleurstellingen, we moeten altijd door. Op volle kracht vooruit. Gistermiddag kreeg Jack Russell Igor bezoek van lieve aspirant adoptanten. Helemaal weg van hem maar uiteraard moesten ze er op ons verzoek nog een nachtje over nadenken want het is nog geen eitje om als voor hem onbekende zijn vertrouwen te winnen. Ik had een afspraak in Bergen op Zoom en bij thuiskomst ijsbeerde driepoot Boko rond de picknicktafel. Zodra ik uitstapte was hij weer vertrokken. Zo bijzonder, mijn allergrootste knuffelkat waarvan ik soms wel eens denk dat iets minder aanhankelijkheid ook nog ruim voldoende zou zijn, slaat voor mij op de vlucht. En dat dan ook nog in volstrekte blinde paniek. Maar goed, we hoopte op honger en hebben een voerspoor gelegd. Dat werd natuurlijk direct een feestmaal voor een aantal katachtigen die we helemaal niet wilde vangen maar dat moesten we dan maar voor lief nemen. Ons geduld werd evenals onze lekkernijen voorraad danig op de proef gesteld maar hij verscheen kruipend van angst in de deuropening. Niet veel later was hij binnen. Wij zijn omgelopen en konden de deur sluiten voordat hij de kans kreeg om zich te bedenken. Hebbes! Het gekke van alles is, hij was direct weer de grote knuffelkontkat zoals we hem de laatste tijd ook hadden leren kennen. Dus Boko blij en wij ongelooflijk blij!!!

Verder mocht ik mezelf in de avond nog even verbazen over met hoeveel gemak en doorzichtige smoezen mensen hun afspraken niet na komen. En daar ben ik wel klaar mee! Die mensen ook bedankt voor de in het verleden bewezen diensten en weg ermee. Gedurende het koken natuurlijk ook weer met wat andere dingen bezig en daarbij is mijn telefoon uit mijn zak gevallen. Toen ik hem later terugvond was hij spontaan een update aan het maken. Oh jeetje… Nu de hele appgeschiedenis kwijt en dat is echt retevervelend. Zelfs het opzoeken van vele adressen en afspraken stonden in die appjes. Nu hoop ik toch zo dat iemand met meer verstand dat allemaal nog terug kan halen. Het voorval verziekte absoluut mijn avond, ik hoop niet de kans op herstel van het toestel, want je blijft dan toch zonder enige kennis van zaken.

Vanochtend in alle vroegte werden de pellets voor de kattenbakken en de pelletkachel geleverd. De vrachtwagen kan niet het terrein op dus voor de poort gelost. Dus dat was nog een klus om het op de daartoe bestemde plaats te krijgen. Vandaag was ook de dag van de jaarlijkse entingen. Deze waren een poosje uitgesteld vanwege eerdere operatieve ingrepen van assistente Kristy en dierenarts Sofie. Het is natuurlijk een mega-klus maar hij is geklaard. Natuurlijk werden ook alle andere gezondheidsproblemen besproken en waar nodig/mogelijk behandeld. We hebben wel triest nieuws. Macha heeft een vaginale tumor. Ze verliest zo nu en wat bloed, heeft absoluut geen pijn en onderging natuurlijk recent een grote operatieve ingreep. We hebben in overleg besloten om er nu nog niets aan te doen. Weghalen is niet onmogelijk maar zeker niet eenvoudig. Vanwege het ‘taaie’ weefsel is de kans dat het terugkomt ook groot. Natuurlijk houden we het goed in de gaten en mocht het explosief gaan groeien dan beslissen we op dat moment wanneer en of we alsnog operatief ingrijpen. En weet u, ik weet dat er heel veel mensen meeleven met onze Macha maar we volgen in deze absoluut het advies van Sofie. En kom bij mij niet aan met haar op voorhand lijden besparen want daar geloven wij hier niet in. We gaan haar met alles wat we in ons hebben en zonodig met behulp van medicatie laten genieten zolang dat kan! En op het moment dat het leven lijden wordt grijpen we in. We hebben hier uitsluitend spijt en verdriet van dieren die werden gedood terwijl ze nog hadden kunnen genieten. Ik heb het niet over genezen maar over genieten!

Vandaag hebben ook de aspirant adoptanten van Igor laten weten alles goed te hebben overdacht en voor hem te willen gaan. We plannen een huisbezoek in en zijn echt wel heel erg blij met een voor altijd thuis-huis voor Igor! Karin is zowat zijn prive vrijwilligster en heeft vele kilometers aan wandelingen met hem op de teller staan. Ook tijdens het bezoek van zijn adoptanten was zij (een keertje extra) aanwezig om maar zoveel mogelijk info te kunnen verstrekken. Dat was echt hartstikke fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu