Update
Update

Update

Afgelopen maandag zijn er nieuwe honden in de opvang gekomen. Daar was uiteraard het nodige mee aan de hand want anders worden ze niet aan ons afgestaan. Dat is nu eenmaal zo maar het vraagt wel veel extra zorg en aandacht. En dan kom je na een lange dag ‘rondje Nederland’ rijden thuis en dan wacht er nog een berg werk. Gelukkig waren er vrijwilligers die ook direct aan het honden-badderen zijn geslagen. Verder had ik veel voorbereiding voor dinsdag en een volstrekt slapeloze nacht voor de boeg. Petra ging naar Sofie voor onderzoek en voor haar tandjes. Petra was vroeger ons bangste opvanghondje ooit. Lijkt nu in haar vertrouwde omgeving heel wat mans maar één stap buiten het vertrouwde is het weer het ouderwetse bange muisje met vluchtgevaar. Een aantal van de nieuwe hondjes werd al behandeld en ook de voormalige dekkater Ronaldo (niet mijn schuld, hij had deze naam al) werd Godzijdank gecastreerd. Hij stonk een uurtje of twee in de wind en is nagenoeg onbenaderbaar. Zijn Maine Coon vacht was totaal verklit en assistente Kristy was zo lief om die grote vervilte plekken weg te scheren toen hij nog onder narcose was. Tegen de tijd dat die weer opgehaald mochten worden heb ik mijn wagen volgeladen met andere patiënten die ook nagekeken moesten worden. Het witte Maine Coon meisje heeft wellicht een poliep in de neus maar nader onderzoek wordt gecombineerd met haar sterilisatie. Het Maine Coon kittenmeisje en de puberknul werden allebei behandeld met antibiotica voor hun verkoudheid/benauwdheid. Er kwam in de middag nog een nieuwe vrijwilligster kennismaken en die was dolenthousiast om aan de slag te gaan.

In Eersel werden er op dinsdag (en later bleek ook op woensdag) heel veel honden afgevoerd door de NVWA. Daar stond gisteren al wat over in het dagboek. Gisteren verweet iemand ons dat we ook vanuit dat bedrijf honden opvingen en nog opvangen. Want daarmee hielden wij de broodfok in stand. Het verbaasde mij dat er nog mensen zijn die niet beseffen wat er anders met die onverkochte overschotsdieren, dieren die niet meer bruikbaar, inzetbaar zijn voor de fokkerij gebeurt.
Die worden gedood! Zoals ook gebeurt in dierentuinen en bij kinderboerderijen. Mensen die dieren kopen bij intensieve fokkerijen, die houden de broodfok in stand, wij redden de levens van de dieren die de mensheid diende zonder dat ze eerder kregen waar ze recht op hebben. Punt!

Op woensdag weer een drukke dag. Trimster Aneska was zo lief om al direct present te zijn voor het fatsoeneren van de meest slechte vachten. Monique kwam een dagje helpen en dat was heel erg fijn want Nathaly kwam spulletjes brengen en had voor ons ook nog drie hondjes opgehaald. Drie vreselijke bange wezentjes. Later in de middag kwamen er nog mensen voor de tweede keer kennismaken met de adoptiehondjes. Daarna weer aan de wandel, voor zover dat lukte, met de nieuwste opvangertjes want die durven echt nog niet eens los te laten op ons binnenpleintje en zo sukkelen we voort. Morgen gelukkig weer wat hulp want we redden het op dit moment echt niet zonder. Fijne avond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu