Update
Update

Update

Wow lieve mensen wat is het een gekkenhuis hier. Gisterochtend kwamen Kim en Peter hond Bam ophalen die na een weekje herstellen van de spoed sterilisatie nu het staartje van de revalidatie weer mag doen in handen, armen en huis van haar plegers! Echt heel erg fijn want als je zeker weet dat ze geliefd zijn, veilig zitten, is een hond minder hier wel even een verademing. nog voordat Kim en Peter wegreden kwamen Rina en Nathaly even langs. Jan reed naar zijn moeder dus het restant van de middag was ik erg druk. Vier overenthousiaste hondjes twee aan twee uit een bos halen is ook al een opgave… Verder had ik telefoontjes totdat ik weer moest haasten voor het laatste rondje. Tussentijds toch nog even tijd gevonden om met pup Sijsje in het, inmiddels donkere, bos te spelen. Gelukkig waren we verwend met heerlijk Indisch eten dus dat was echt heel tof! 

De honden Kenzo en Sorry moeten wegens omstandigheden waaraan zijzelf geheel onschuldig zijn met spoed weg bij het trainingscentrum waar ze nu al ruim een jaar verblijven. Ik heb nooit kunnen bedenken dat er gewoonweg nooit iemand zou komen voor een Nederlandse hond met een draagbare rugzak en een bijgeleverde ‘gebruiksaanwijzing’ maar het blijkt helaas zo te zijn. Nu voor Kenzo een andere betaalde mogelijkheid gevonden en gezegd dat we er rekening mee moeten houden dat het nog wel jaren kan duren voordat er een ware hondenheld zich over hem wil ontfermen. Daarnaast heeft Kenzo nog medisch ingrijpen nodig vanwege een afgebroken tand. We gaan de mogelijkheden bespreken en uitwerken, om daarna weer heel hard te gaan bidden, kaarsjes branden voor Sorry… Over stress en spanningen gesproken!

Vanochtend heel vroeg op want er werden drie honden geneutraliseerd. De twee zwarte meisjes Lola en Gina en het witte kleine Dametje. Ook werden hun gebitjes nagekeken en gecheckt op ander achterstallig onderhoud. Al met al weer een heel werk qua nazorg en rompertjes aan en uit gedoe. Jan bracht vanuit dierenarts Sofie kat Louis mee naar hier. Zijn baasje/verzorgster moest worden opgenomen in een verzorgingstehuis en Sofie heeft Louis het leven gered. Hij mag bij ons wonen maar voor hele lieve mensen die op zoek zijn naar een lieve, wat oudere kat is hij eventueel ook ter adoptie. Ik had in de ochtend een bespreking betreffende het zwerfkattenprobleem binnen een bepaalde regio, leek productief maar is nog even afwachten. Tussen de middag snel een bakkie met de vrijwilligers en daarna weer een overleg maar dat was hier thuis. Jeroen reed even samen met Jan om de geopereerde hondjes op te halen. Springer Lizzy werd geadopteerd vanaf haar pleegadres. 

Verder ben ik vast nog wel wat vergeten te melden want zoals ik al schreef, het is toch een soort van gekkenhuis en het blijft hopen, tegen beter weten in, op betere, meer rustige tijden.. 

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *