Update
Update

Update

Gisteren begonnen we de dag met het opruimen van de resultaten van een fikse buikgriep onder de honden. Waterdunne diarree ‘all over the place’ en dan weet je even niet hoe en waar je moet beginnen. Vele handdoeken bewezen dienst en zijn uiteindelijk in de kliko beland want daar was geen eer meer aan te behalen. Verder had Philip zich ingespannen om het (nieuwe) matras van het bed een kopje kleiner te maken. Zo NIET leuk! Dan heb je de keuze om eerst boos te worden en het daarna op te ruimen of je ruimt het meteen op om daarna met frisse moed verder te gaan. Ik heb gekozen voor het laatste. 

Vervolgens vernam ik van Bo dat er aan het einde van de middag noodgedwongen een einde zou komen aan het leven van Amon. En dan is al het andere opeens zo onbelangrijk! Ik wist al een poosje dat het afscheid nabij was. Amon had een in Utrecht gediagnosticeerde agressieve tumor in de neus, bloedneuzen tot gevolg en nu ook verstikkingsverschijnselen. Bo en Mitchell hadden besloten dat Amon nog mocht genieten zolang het voor hem kon maar gisteren was het afscheid daar! Amon is één van de opvanghonden die hier langere tijd verbleven. Bovendien een Duitse herder in hart en nieren en daar gaat mijn hart nu eenmaal tien keer sneller van kloppen. Een onbegrepen Duitse herderman die de voor dit ras perfecte genen had. Wat een geluk dat Bo en Mitchell op mijn én zijn pad kwamen. Nu voelde ik mee met hun verdriet en verslagenheid. 

Bij Mahonie was eerder een cherry eye verwijderd en afgelopen zondag terug opgepopt. Gisteren echter als bij toverslag weer verdwenen… Toch de dierenarts er even naar laten kijken. Hondje Olaf werd gisteren gecastreerd en de verwachte moeilijkheidsgraad vanwege één niet ingedaalde bal bleek mee te vallen. 

Ter afsluiting van een lange emotievolle dag werd gisteravond laat een kittentje veiliggesteld en naar hier gebracht. Ik hoop voor het kleine ding dat er snel een broertje of zusje volgt… Want helemaal alleen is helemaal niet goed voor zo’n onwetende kleine prul. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.