Update
Update

Update

Het blijft een leven van even slikken en weer doorgaan, uithuilen en opnieuw beginnen.. Het is niet anders. Maar laatst had ik hier een jonge kattenredster en die deed ‘het werk’ nu drie jaar. Ze kwam al huilend uit de auto en vertelde al snel dat ze dit leven niet lang vol zou houden, dat ze bijna dagelijks denkt: ik stop ermee. Maar met stoppen, stopt het leed niet! Sterker nog, als het lukt om de ware redders, de veldwerkers, te ontmoedigen komt er alleen maar meer leed. Leed dat de overkoepelende organisaties liever niet in beeld brengen want dat vergt ingrijpen, actie en acties kosten geld. En het is Nederlanders eigen om net te doen alsof het hier prima geregeld is op een incidenteel akkefietje na. We doen alsof asieldieren niet gedood worden, we doen net alsof dierenartsen geen gezonde dieren doden want dat doen ze wél! Indien asielen dieren weigeren, en dat gebeurt op grote schaal, zijn de consequenties voor die dieren ook vaak catastrofaal want de mensen moeten er toch van af. Ik ken asielen met wachtlijsten én die hebben tegelijkertijd lege kennels! Een dier in nood op de wachtlijst, hoe zinvol is dat? Voor een buitenlands dier worden alle emotionele registers opengetrokken en uiteraard mag dat van mij. Maar Nederlandse dieren die een ter doodveroordeling wachten worden op voorhand al doodgezwegen en dat vind ik vreselijk!

En let wel, er zijn waarschijnlijk wel goede stichtingen die bemiddelen in buitenlandse dieren maar het gaat té vaak fout! Dieren op de vlucht bij onwetende adoptanten. Dieren die niet in de omstandigheden passen waarin ze terechtkomen en dan geven veel stichtingen niet meer thuis. Laatst werd ik nog gebeld door een dierenagent over een stichtinghond vanuit Roemenië, de hond stond in een hier nabij gelegen kliniek op tafel voor het dodelijke spuitje. De stichting wilde hem niet terug, het was een bijtend exemplaar. De dame had er eerder twee geadopteerd, ging nu scheiden en de stichting had wel de gemakkelijke hond teruggenomen. Wat een helden! Wij hadden geen plaats, dus dan weet u wel wat er met het dier is gebeurd. Ooit een hond op het nippertje van het spuitje gered, Maaike heeft zich daar nog over ontfermd. Contact opgenomen met de stichting, die hebben de hond opgehaald en laten doden. Lekker dan! We hebben al veel honden van andere stichtingen op het nippertje het leven gered. Zoals bijvoorbeeld Sjaantje bij Judith, Fay bij Maaike, Canou en Mousse hier… Een hond zonder ogen die in eerste instantie was geplaatst twee hoog achter zonder lift. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zit absoluut handel in de buitenlandse dieren dat merk je alleen al aan de buitenproportionele reacties indien je er ook nog maar een letter van op papier zet. Recent werd er een Mastin Espagnol gedood. Na een aantal mislukte herplaatsingen en maanden te hebben doorgebracht in een pensionhokje dat geen recht deed aan zijn afmetingen werd hij op advies van een gedragsdeskundige gedood. En dan zijn de mensen zielig? Donder op zeg! Als je niet weet wat je naar hier haalt, blijf er dan met je tengels vanaf! En natuurlijk ben ik er nooit op tegen dat iemand zijn/hart heeft verpand aan een dier, waar dan ook ter wereld. Maar weten waar men aan begint, gedegen kennismaken voorafgaand aan de definitieve adoptie MOET tot de mogelijkheden behoren en geld mag niet, helemaal nooit, de drijfveer zijn!

Ik heb hier een aanvraag liggen voor een Nederlandse hond, afkomstig uit de intensieve fokkerij. Het diertje heeft met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nog nooit echt hondengeluk gekend. Daarbij dus ook geen huiselijk leven, geen maatschappelijke socialisatie, geen zindelijkheid, moet gesteriliseerd worden en ze kost ons minimaal 500 euro voor ze overal mee op orde is en dan moeten er nog geen al te gekke medische kwaaltjes onder de oppervlakte liggen. Gaat dat lukken? Absoluut! Gaan we het doen? Absoluut! Waarom durf ik het aan? Omdat u er bent! Het lukt hier vaak omdat de donaties in zijn geheel en rechtstreeks naar de dieren gaan. En als het niet lukt dan ga ik er zelf wel extra voor werken. Maar als andere stichtingen torenhoge adoptiegelden vragen die dan de kosten zouden moeten dekken, wat doen ze dan met de donaties? Maar goed, het is niet mijn pakkie an en wij doen het anders. Dier en Project heeft in ieder geval emotioneel wél een batig saldo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.