DIER EN PROJECT
Sjors

Sjors

Een update van 30 juni 2021: Sjors verblijft inmiddels geruime tijd bij ons in de opvang en dat gaat alle dagen een beetje beter, gemakkelijker. Wel hecht Sjors heel erg aan één persoon, waarschijnlijk dat beetje ‘herderbloed’ wat door zijn aderen stroomt. Qua karakter is onze Sjors een absoluut prototype Keeshond. Leuk, vrolijk en altijd nadrukkelijk aanwezig. Els schat hem in als het perfecte maatje van een alleenstaande want het behaagt Sjors zeer als er veel van het dagelijkse leven om hem draait!  

Sjors is geboren op 11-08-2017. Een langharige Keeshond, klein formaat en met mijn lekenkennis noem ik het een kleine Hollandse Kees. Sjors is afkomstig uit de intensieve fokkerij waardoor zijn sociale en maatschappelijke vaardigheden bij aankomst in de opvang nogal wat te wensen overlieten. Door de dekdienst was meneer geneigd om alles te markeren, met andere woorden, om overal tegenaan te plassen. Op 23 maart is hij gecastreerd en nu neemt dat markeren al aardig af. Sjors is tegenover mensen wat terughoudend, niet echt bang maar eerder verlegen. Hij heeft echter binnen een mum van tijd wél vertrouwen in je indien je daar wat liefde en tijd in kunt investeren. Els was hier binnen een paar uurtjes zijn nieuwe favoriete mens.

Het is allemaal nogal wat voor de kleine Kezenman, wat een indrukken buiten de omgeving die hij zo gewend was. Sjors is waarschijnlijk geboren en getogen binnen de intensieve fokkerij en daarom volkomen gespeend van kennis van de echte wereld. Het vraagt heel wat van een mens om zo’n hondje daar op de enige juiste wijze in te begeleiden, namelijk met heel veel liefde en geduld! Ook in fases die mentaal te behappen zijn voor een wereldvreemd hondje. We werken aan de zindelijkheid en na herstel castratie gaan we aan de gang met wandelen aan het riempje. Weet u, het is nog te vroeg voor adoptie maar de echte gouden aspirant Sjors-adoptant heeft geduld en kan er nu alvast wel verliefd op worden. Bij hondjes zoals Sjors is het toch een must om uitgebreid kennis te maken gedurende een langere periode.

Bij serieuze interesse kunt u een mail sturen naar elsadams@xs4all.nl waarin u uw woon- werk- en gezinssituatie vermeld.

Sjors lijkt goed met alle andere honden en hier kijkt hij nog niet op of om naar de katten maar dat kan veranderen als hij zich wat meer thuis gaat voelen.

Menu