STEUN DE DIEREN WAAR NIEMAND ANDERS ZICH NOG OM BEKOMMERT!
Opnamestop mei 2022
Opnamestop mei 2022

Opnamestop mei 2022

Wij moeten echt even een pas op de plaats maken! 

Want ik kan hier nog veel meer verzamelfoto’s van de recente nota’s laten zien. De kosten van de benodigde medische, specialistische zorg van de dieren (die veelal onlangs in erbarmelijke conditie in opvang kwamen) bedragen 14.742,37 euro binnen een tijdsbestek van nog geen zes weken! En ja, u leest het goed: veertienduizend zevenhonderd tweeënveertig euro en zevenendertig eurocent.  Dan hebben we nog ‘geluk’ gehad want in veel gevallen hebben we de dieren ‘weggesleept’ voor de poorten van de dood. Een blinde kan weer zien, een half verlamde kan weer lopen, een hond die elders met rattengif in aanraking was geweest is inmiddels weer helemaal gezond. Fracturen zijn aan het helen, bloedingen werden gestelpt en zo kan ik nog wel even doorgaan! Nu mogen de gebroken zieltjes gaan genezen. Ook werden er wederom heel veel dieren geneutraliseerd. Bij een aantal van hen was daar spoed bij vanwege baarmoederontstekingen. Nu hebben we nog vier grote vrouwelijke honden die gesteriliseerd moeten worden. Bij al deze kosten heb ik het nog niet over het speciaal voer, de parasietenbestrijding en meer van dat soort noodzakelijkheden.

De reden van de hoge kosten lopen uiteen. De dieren behoefden specialistische hulp, sommige gedurende de nacht- en weekenddiensten. Vanwege een langdurige zeer pijnlijke blessure van Els, een gebroken rugwervel, was het al een hele kunst om de zorg te verstrekken aan de gemiddeld 100 dieren die op de Dennestraat verblijven. Zodoende werden er meer nieuwe dieren opgevangen door plegers die vanwege de afstand de dieren niet altijd bij onze ‘eigen’ dierenartsen voor behandelingen aan konden bieden. Bovendien waren de meest recente opvangdieren er simpelweg heel erg beroerd aan toe! We hebben ze op geen enkele wijze de broodnodige zorg onthouden want wie A zegt moet ook tot Z gaan en we laten geen kansrijke dieren doden vanwege de kosten.

Bovendien hoef ik u niet te vertellen dat het leven voor iedereen duurder is geworden, ons voorschot energierekening is per maand ook met 200 euro gestegen! Maar door de voor vele stijgende kosten werden een aantal van onze toch al beperkte donateurs gedwongen om hun maandelijkse steun aan de dieren op te zeggen. Dan kunnen we alleen maar dankbaar zijn voor alle steun die we in het verleden wel mochten ontvangen, dankbaar voor de dieren die we daarmee een mooie toekomst mochten bezorgen. Voor nu is het potje leeg, zijn alle reserves opgebruikt en moeten we denken aan de toekomst van onze permanente bewoners. Want we hebben hier natuurlijk een aantal flinke hondenjongens en meisjes rondlopen die structureel dure medicatie en behandelingen behoeven.

Ja, we kennen de consequenties van het nee zeggen tegen de noodgevallen. Want een ander begint er niet aan! Dierenartsen beamen dat, hebben ook respect voor hetgeen we doen en voor hoe we dat doen maar de nota’s stromen onverminderd binnen. Toch beloven wij u, of liever gezegd, beloven we de dieren in opperste nood dat we er weer voor ze zijn zodra we beschikken over voldoende financiële middelen om ze alle benodigde zorg te bieden! Mocht u aan de toekomst van die dieren een steentje bij willen/kunnen dragen…

Stichting Dier en Project NL91 INGB 0009 6775 27

Want alleen allemaal samen kunnen we dierenlevens redden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu