DIER EN PROJECT
Kenzo

Kenzo

U vindt een actuele update over Kenzo onder het kopje: Handen in het haar honden

Kenzo verbleef eerder in een pension maar daar ging het hem niet goed en hij werd op verzoek van het pension overgeplaatst. Kenzo verblijft nu alweer geruime tijd op een trainingscentrum en daar doet hij het eigenlijk boven verwachting goed. Let wel: dat zijn mensen met verstand van zaken en die zijn eigenaardigheden weliswaar trachten bij te sturen maar wel respecteren. Kenzo is een beschadigd hondje en mogelijke adoptanten zullen daar altijd rekening mee moeten houden! Een uitgebreide kennismaking onder begeleiding van het trainingscentrum is een vereiste en bij twijfel: niet aan beginnen. Want daarmee brengt u nog meer schade aan een al eerder gebroken hondenhart toe wat bij én voor Kenzo absoluut wederom veel problemen veroorzaakt… 

Update Kenzo 12 april 2021

Kenzo heeft een herkenbaar karakter voor een ieder die bekend is met de Jack Russel. Leuk, slim, eigenzinnig en met een groot ego waarmee hij tevens zijn onzekerheden maskeert. Hij is in het verleden volslagen verkeerd begrepen en dat heeft hem getekend. Aankijken en handen waren in beginsel uit den boze. Het is van belang dat het initiatief in beginsel van Kenzo uit moet gaan. Hij heeft mij, Nathaly, als zijn verzorgster nooit gebeten maar deinst niet terug omdat bij (voor hem) vreemde, onbekende mensen wel te doen bij onverwachte zaken en overprikkeling. De mensen die een vertrouwensband met hem opbouwen kunnen met hem lezen en schrijven! Oog- en handcontact zijn dan geen probleem meer, Kenzo is dan een grote knuffelkont. Als je de klik met hem hebt resulteert dat in een vriend voor het leven! Hij is actief, gaat graag mee uit, lijkt onvermoeibaar. Maakt niets stuk maar steelt wel eens iets bij de Boerenbond tijdens het inkopen doen 🙂

Binnen het pension waarin hij verblijft is hij gespannen. eenmaal buiten komt hij tot rust, rolt graag in het gras, is dan vrolijk en leergierig. Hij reageert wisselend op honden maar is daarin goed te sturen. Daarbij komt dat hij recent gecastreerd is wat zijn totale effect nog niet heeft bereikt. We zoeken voor hem bij voorkeur een alleenstaand iemand die hem de kans geeft om een band op te bouwen. Niet bij katten, uiteraard niet bij kinderen en men moet zeker in het begin oppassen bij bezoek. Heeft u niet de tijd, het inlevingsvermogen en het geduld om het met Kenzo te proberen begin er dan liever helemaal niet aan… Het zou zijn hartje breken om wederom vanuit een huiselijke situatie in de opvang te belanden. Kenzo heeft in korte tijd heel veel vooruitgang geboekt omdat hij even helemaal niets moest, wij zoeken een adoptant die begrijpt hoe we dat bedoelen!

Voor info, stuur even een mailtje naar elsadams@xs4all.nl en bij een mogelijke match brengen wij u in contact met zijn Nathaly die ook de update schreef! 

Kenzo

Jack Russel Kenzo is een verhaal apart waarvoor wij dus op zoek zijn naar een adoptant met een speciale gave. Kenzo werd door ons op het nippertje gered van het spuitje. Hij was toen recent overgenomen door iemand op een appartement van een eigenaar die hem niet meer wilde hebben vanwege zijn bijtgedrag. Uiteraard herhaalde dat gedrag zich ook bij de nieuwe eigenaar en bij zijn bezoek. Kenzo is drie jaar jong en was destijds nog een intacte reu. In zijn hart waarschijnlijk een angsthaas maar door de hormonen gedreven had hij letterlijk en figuurlijk een grote bek. Dan krijg je grote tweestrijd in een klein lichaam met alle mogelijke gevolgen van dien. Kenzo vond handen eng en daar bijt je dan in. Geheel naar Jack Russel maatstaven doe je dat dan ook nog eens vol overgave en als je dan merkt dat het mensen op andere gedachten brengt, bang maakt, dan voelt hij zich de winnaar!

Kenzo is halsoverkop bij ons gekomen juist omdat hem het spuitje te wachten stond. In de opvang was geen plaats dus Kenzo verbleef/verblijft in een pension waar onze vrijwilligers met hem aan de slag zijn gegaan. Inmiddels is Kenzo gecastreerd en dat besef dringt langzaam tot hem door, al zal het totaal nog enige tijd in beslag nemen. Verder kunnen we uitsluitend concluderen dat hij als een speer vooruit gaat. Als hij zijn mensen eenmaal kent is er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Al zal hij in voor hem bedreigende situaties altijd in de verdediging schieten. Kortom: het is en zal waarschijnlijk altijd een bijzonder heerschapje blijven! Desalniettemin durven wij te beweren dat Kenzo in een voor hem ideale situatie een maatje voor het leven kan zijn, of beter gezegd, kan worden. De kunst is, en dat is voor velen echt een kunst, om Kenzo in het begin te laten zijn wie hij is en om langzaam vriendschap met hem te sluiten. Het initiatief daartoe moet aan hem worden overgelaten.

U begrijpt dat Kenzo niet geschikt is voor een huishouden met (jonge) kinderen, bij bezoek moet er in aanvang zeer goed op hem worden gelet, of extra op het bezoek worden gelet. Op andere honden reageert hij wisselend en hij kan niet met katten! Waarschijnlijk komt Kenzo het beste tot zijn recht bij een alleenstaand iemand met veel geduld en in een omgeving zonder overprikkeling. Indien u meer wilt weten over Kenzo kun u een mailtje sturen naar elsadams@xs4all.nl of even bellen naar 06 12483461. Indien gewenst brengen wij u dan in contact met zijn verzorgers.