STEUN DE DIEREN WAAR NIEMAND ANDERS ZICH NOG OM BEKOMMERT!
Begin van het jaar
Begin van het jaar

Begin van het jaar

Op nieuwjaarsdag natuurlijk bij Joyce langs geweest. Dat was mogelijk omdat vrijwilligster Karen, ondanks dat het nieuwjaarsdag was, toch present was. En dat wordt echt zeer gewaardeerd! Joyce was erg verdrietig en kon daar geen specifieke reden voor geven. Ontzettend lief maar ontzettend sneu. En dat doet mij dan echt ontiegelijk veel verdriet. Dan kom ik echt totaal gesloopt thuis. Ik pieker en maak mezelf dan zorgen tot hoofd het wint van het hart. Ik mezelf bij elkaar raap en besluit dat ik er op dat moment niets aan kan veranderen en dat er hier ook heel veel levende wezens mijn aandacht behoeven. Dus huppekee! Aan de was/afwas/voeren/knuffelen/dweilen/koken. En terwijl ik in de keuken bezig was kwam Jan iets aan mij vragen. In mijn ooghoek zag ik in de kamer iets bewegen. Dat is op zich niet zo vreemd want ook daar verblijven een groot aantal honden en katten maar toch was het anders. Het bleek de nieuwe hond te zijn die nog niet echt haar hoekje van de gang uit durft maar nu toch een dappere stap had gezet. Totdat zij zag dat ik haar poging tot enige dapperheid had gespot waarna zij zich met de grootst mogelijke spoed opnieuw naar haar veilige plekje begaf. Geeft niets, eerste stapjes zijn gezet en ik ben retetrots. Het werd die avond, beter gezegd nacht, laat voordat we naar bed gingen. En ik had een onrustige nacht met nare dromen met als gevolg dat ik doodmoe opstond terwijl ik geacht werd fit te zijn. Gelukkig was vrijwilligster Connie in de ochtend al present en kreeg ik zodoende tijd om alle gemiste telefoontjes terug te bellen en om een douche te nemen. In de middag wederom gelukkig vrijwilligsters. Ook kwam Ine langs om de adoptie van Lioma officieel te maken dus dat is hartstikke fijn. Ze zat natuurlijk al op haar ideale stekkie en er was al bekend dat ze mocht blijven maar nu dus echt officieel. Voelt goed! Ik wilde nog even om specifieke boodschappen maar Jan had de auto nodig voor dierenboodschappen dus werden mijn boodschappen uitgesteld. Dieren gaan voor! Om te voorkomen dat ik vanwege vermoeidheid in zou kakken besloot ik de kerstboom af te tuigen. Het uitkleden van het bomvolle ding nam wel wat tijd in beslag. Maar toen ik eraan begon zaten er vier hondjes en een kat op rij heel verbolgen te kijken met ogen die boekdelen spraken. ‘He, ben jij nu helemaal… Je mag niet aan de kerstboom komen.’ Ze vonden het echt te gek voor woorden dat ik dat wel mocht. Verder teistert storm Henk momenteel ons terrein en veroorzaakt hij onrust bij de dieren. Dat maakt het sanitaire rondje er niet aantrekkelijker op. Bovendien zijn ze te zeer afgeleid om te plassen en poepen dus ik vrees dat we de dweilen bij de hand moeten houden. We vernamen zojuist dat een hele grote (dieren)vriendin vanavond is overleden. De familie heeft dat nog niet bekend gemaakt dus is het niet aan ons omdat hier te doen. Maar wij gaan haar hier nu al in liefde gedenken en een kaarsje branden voor een behouden Hemelvaart van een hele bijzondere ziel met een gouden hart voor dieren!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu