DIER EN PROJECT
Alma

Alma

Dwergkees, teefje geboren op 26-01-2021


Alma is een heel lief hondje met een zacht karakter. Zij draait volledig mee met de roedel en kent de dagindeling als de beste. Is geheel zindelijk, loopt prima mee aan de loshangende lijn naast been. Nu ook midden op de paden en wegen en zoekt naar stokjes en steentjes. Neemt die ook een stukje mee. Parmantig staartje omhoog, schuin omhoog kijkende en vragen om complimentjes. Ook alleen prima aan de lijn. Geen schrik bij geluiden of bewegingen.

Zolang alles en iedereen maar niet te dicht bij komt of handen uitstrekken. Want dat is en blijft een Werkpuntje. (Ja, met hoofdletter dus). De schat heeft nog zo weinig (zelf)vertrouwen …dat de handen een grote hindernis blijven. Ondanks al grote vooruitgang. Het spontaan “gewoon” aaien, oppakken is niet mogelijk. Hier heeft zij nu een ritueel eigen gemaakt door in een bepaalde hoek te gaan zitten… zich zo klein mogelijk te maken, lenig als een slangenmens…..dan een hand op kop of lijf, toespreken….en het is goed. Dan kun je pakken, tuig omdoen waar zij prima mee meehelpt! Oppakken kan ook prima zo…. Meteen tegen je aan….en je hebt een kroelkip die genieten kan en dat ook doet. Kan lang zo bij je liggen….maar dan ook ineens…..zoefffff…weg in haar veilige hoekje en terug in zichzelf. In haar hoekje neemt ze ook alle lekkers uit de hand aan. Er zit zeker verbetering in….elke dag kleine stapjes, soms ook een minder goede dag. Zij laat zich heel goed kammen en borstelen op de trimtafel. Bijten, uitvallen of dreigen doet ze niet. Contact met de andere 4 honden hier zoekt zij niet. Soms ligt zij in de mand bij 1. Maar zij gaat en doet haar eigen ding.
Komt op roepen, kent de basiscommando’s en volgt het baasje overal heen. Zij slaapt in de nacht in een bench, gaat er zelf in en uit. Zij kan heel goed ook alleen, (met de roedel,) thuis zijn. Gewoon los in de kamer, en rommelt wat met speeltjes of loopt rond. Dit tot nu toe ca 4 uurtjes.
Wat zoeken wij voor haar?

Mensen met tijd en die thuis zijn en die van aan- en doorpakken weten , niet afwachten tot er wat gebeurd. En ook zeker ervaring hebben met getraumatiseerde honden.
Bereid zijn nog een lange weg te gaan met haar om haar meer (zelf)vertrouwen te laten krijgen. En met haar willen werken aan haar verdere ontwikkeling.
Zij zal niet geplaatst gaan worden bij kleine kinderen of in grote gezinnen.
Ook niet als enige hond. Er moet een stabiel maatje als voorbeeld en support aanwezig zijn. Meerdere honden is haar te druk en trekt zich dan terug.
Een afgesloten tuin is wel een prioriteit. Daar gaat zij heerlijk haar eigen weg. Als ook een rustige woonomgeving met wandelgebied!
Mensen die haar mogen gaan helpen…. en er vol voor willen gaan, zullen een geweldige hond/maatje aan Alma gaan krijgen. Zij is geweldig, als je diep kunt kijken in die bange oogjes en niet schrikt van haar angst.

Bij serieuze interesse stuur een mailtje naar info@dierenproject.nl waarin u uw woon- werk- en gezinssituatie vermeld. Bij een mogelijke match brengen wij u in contact met haar pleeg die u alles over haar kan vertellen.

Menu