Aanpoten geblazen
Aanpoten geblazen

Aanpoten geblazen

Het is hier flink aanpoten geblazen, meermaals diep ademhalen en slikken. Natuurlijk ruimen we plas en poep maar dat is niets nieuws, nu alleen een beetje meer vanwege een grote hoeveelheid ‘gasten’ in onze dierenherberg en het gegeven dat deze gasten onwetend zijn van onze voorkeur dat ze dat buiten doen. Daarnaast zijn ze niet alleen in staat om wat bovengemiddelde decibels te produceren, ze doen het ook met grote regelmaat! De regel daarin lijkt nog te zijn, hoe kleiner de hond, des te harder het geluid wat ze voortbrengen. Maar goed, Jacelin (de rustigste van het stel) was besproken, Boke is ook besproken en donderdag volgde de huisbezoeken die allebei keurig op orde omstandigheden voor de honden opleverde. Jacelin blijft in de regio en is inmiddels ook al opgehaald, Boke vertrekt naar het verre Groningen en betreffende die overdracht maken we nog afspraken. Komt goed!

Verder had ik al gemeld dat bruine labrador Candy weer retour zou komen en nu blijkt ook Keeshondje Frits Spits terug te moeten. Hij werd na een gedegen kennismaking, ook met de daar aanwezige hond, in september geadopteerd en een reeks van geweldige filmpjes, foto’s en berichten volgde. Zelfs nog in de kerstperiode. Nu blijkt Frits toch bang te zijn van zijn hondse huisgenootje en moet hij terug naar af. En dan denk ik alleen maar: dat arme hondje! Want wat een terugslag voor hem. Eerst volop aandacht, bed en bank en nu weer vanuit de opvang op zoek naar een wel voor altijd thuis-huis. Candy is inmiddels al gearriveerd en ik zou bijna willen dat u dat ontdane hondenkoppie eens van dichtbij kon bekijken. Ze begrijpt er helemaal, maar dan ook helemaal niets van. En natuurlijk zijn en blijven wij voor altijd de eindverantwoordelijke, al moet ik op mijn knieën voor ze zorgen maar die dieren kunnen niet relativeren en gaan in hun belevingswereld altijd terug naar af. En dat is sneu! Dat gemis van de echte huiselijke faciliteiten en dat van ‘hun’ mens, die toch vrijwillig voor hen koos, kunnen wij met de beperkte ‘huiselijkheid’ en tijd die we voor hen ter beschikking hebben ook niet opvullen. Ik heb liever dat een hond hier lang in opvang verblijft en dan bij zijn voor altijd thuis terecht komt dan dat een hond terugkomt. Als wij ze ophalen krijgen ze het beter dan waar ze vandaan komen. Maar adoptie is weer een stapje hoger dan datgene wat wij ze weten te bieden en terugkomen betekent achteruitgang en dat is nu juist wat we ze niet gunnen.

Verder is onze hulp ingeroepen voor de opvang van een redelijk groot aantal katten. Omdat het ook ons niet in één keer lukt doen we dat in twee delen. Gelukkig staat de Jungle-kamer gereed voor hun komst. Wanneer ze komen is nog even onzeker want Petra zou vandaag nader worden onderzocht maar er was hier vanochtend geen doorkomen aan in verband met de gladheid. Daarnaast stonden er kilometers lange files ivm gladheid en aanrijdingen. Omdat ze het nu redelijk doet besloten we in overleg met Sofie om die onderzoeken even uit te stellen.

Maaike heeft op dit moment weer een facebookveiling online…

https://www.facebook.com/groups/494659250698078

Alle ingebrachte items zijn geschonken ten bate van de dieren. Dagelijks worden nieuwe items toegevoegd en er is werkelijk voor ieder wat wils! Namens de dieren: neem een kijkje en doe een bod, voor een beter lot!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu