DIER EN PROJECT
Koka

Koka

Nogmaals een aantal malen teleurgesteld door lieden die eerder de indruk wekten serieuze interesse voor Koka te hebben. Maaike heeft stad en land met hem afgereisd ter kennismaking en één presteerde het zelfs om gedurende het tweede bezoek bij de aspirant adoptant thuis een vriendin te laten vertellen dat ze het toch niet zagen zitten. Alsof Maaike en Els niets beter te doen hadden dan voor de kat zijn viool af te reizen naar verre oorden met een hond die we daar geen plezier mee doen! Dan zakt de moed je wederom in de schoenen! Zijn er dan echt geen liefhebbers van deze sterkere rassen die wel nadenken en zich op voorhand realiseren waar ze aan beginnen? Blijkbaar kunnen wij ze niet vinden!

Inmiddels hebben Maaike en Olaf besloten dat Koka té lief is om er zo mee te moeten leuren en sleuren. Zij hebben het er dus voor over om hun huis, harten en roedel in 2en te splitsen zodat ze ook aan Koka een permanent liefdevol thuis kunnen blijven bieden. Dat houdt wel in dat ook Dier en Project nu niet over een opvangplekje beschikt voor de sterkere honden, ongeacht hoe hoog de nood ook is waarin ze verkeren.

Misschien mogen wij bij de ware liefhebbers van dit ras er toch nog eens op wijzen dat er absoluut méér dan voldoende honden zijn in deze rasgroepen die een goed thuis zoeken en ook verdienen. Dat er geen noodzaak is om ze te fokken, noch te importeren! Ze worden door overcompleet en door de omstandigheden in de asielen waaronder ze lijden, veelvuldig gedood! Jonge, lieve, betrouwbare honden die vroegtijdig aan hun einde komen omdat de mensheid ze laat zitten, daar waar ze niet kunnen/mogen blijven zitten! Koka niet adopteren is een gemiste kans voor de ware liefhebbers van dit ras die een 100% betrouwbare hond zochten en in dit geval hoeft deze hond dat niet met de dood te bekopen. Maar ik garandeer u dat dat in vele andere gevallen absoluut wél het gevolg is van het negeren van de hulpvragende breedbekkies!

Vrijwilligster Nathaly heeft Koka ooit gered uit een noodsituatie. Vervolgens liep ze met de hond in nood op straat en bleek ze er werkelijk nergens mee terecht te kunnen. Hond van de rasgroep Pitbull terriër, dus pats: stempel op zijn kop als u begrijpt wat ik bedoel. En dan moet je ruimte gaan kopen voor zo’n dier en dat levert dan weer bemoeienissen op en om een heel lang verhaal heel kort te maken… Na een aantal omzwervingen/huisvestingen die Koka geen recht deden hebben vrijwilligsters Maaike en Olaf een plaatsje gemaakt in huis en hart voor tijdelijke opvang van Koka. Daar verblijft Koka gescheiden van de rest omdat Maaike en Olaf al een ‘batiljon’ niet eenvoudige viervoeters in huis hebben die intrede van Koka binnen de roedel niet accepteren! Maaike kreeg gedurende de opvang de tijd en de kans om zijn eventuele gebruiksaanwijzing te schrijven maar die bleek Godzijdank van minimaal formaat. Koka is een Dier en Project hond, zal uitsluitend worden geplaatst onder het geldende contract en onze voorwaarden. Uiteindelijk zullen Maaike en Nathaly in samenspraak zorg dragen voor de herplaatsing van Koka!

Koka heeft een leven vol pech en ellende achter de rug. Na maar liefst 7 eerdere adressen is Koka door ons opgevangen en is nu op zoek naar zijn allerlaatste adres waar hij gelukkig oud mag worden. Na een maand bij ons te zijn kunnen wij met zekerheid zeggen dat het onmogelijk aan hem kan hebben gelegen dat er zo met hem geleurd is. Desondanks is hij de makkelijkste hond die wij ooit in huis hebben gehad! Dit geeft blijk van een evenwichtig karakter van de hond. En toch hebben wij een paar eisen voor de nieuwe mensen van Koka.  Dit is om hem te beschermen tegen verder verdriet.


Koka is een hele aanhankelijke Pitbull terriër van bijna 8 jaar oud en inmiddels gecastreerd. Hij is hier vriendelijk gebleken naar alle honden. Maar zijn explosieve blijheid en lompheid zouden  hem mogelijk in de problemen kunnen brengen met andere honden. Wij merken dus regelmatig wat onzekerheid en ongemak bij onze honden die toch wel wat gewend zijn. Koka reageert zonder enige agressie op hun terechtwijzingen maar dit zou natuurlijk best eens een keer anders kunnen uitpakken. Ook blijft hij desondanks uitdagen om te spelen. Wij zijn daarom toch op zoek naar mensen die ervaring hebben met deze honden en hierin verantwoordelijkheid kunnen nemen en bedacht zijn op de zeer subtiele signalen van Pitbulls.


Koka is erg respectvol naar mensen maar heeft het niet zo op commando’s, behalve zit. Mogelijk heeft hij nooit meer geleerd. Koka vindt ieder mens leuk en komt altijd, als wij dat toelaten, een aaitje vragen aan vreemden tijdens wandelingen. Wij verwachten dat hij ook lief zou zijn voor kinderen maar te lomp voor de allerkleinsten. Oplettendheid is wel noodzakelijk want kinderen kunnen erg onvoorspelbaar zijn en wij weten niet of Koka dit ook daadwerkelijk gewend is. Ook is Koka erg sterk en moet je dus lichamelijk fit en sterk zijn om hem op veilige wijze uit te kunnen laten. Het is echter niet zo dat hij constant trekt aan de riem maar gaat al gauw met je op stap als hij wat leuks ziet of ruikt.

Koka is gek op autorijden, vooral als hij op de achterbank over je schouder mee mag kijken. Hij is gek op koeienoren of andere lekkere knabbeltjes en uitgebreid knuffelen. Verder doet hij niets liever dan ergens te gaan zitten om de wereld te bekijken, soms ook tijdens wandelingen.


Koka kan na gewenning goed een paar uur alleen thuis zijn. Het enige waar je dan rekening mee hoeft te houden is dat hij graag knabbelt aan dekens en kussens. Koka is door de dierenarts als volledig gezond en fit verklaard.
Om veiligheidsredenen plaatsen wij hem niet bij kleine kinderen, kleine hondjes en andere huisdieren. Wij willen u én hem 100% kans van slagen geven bij nieuwe mensen en zullen dus zorgvuldige informeren en selecteren. Voor meer info en interesse in Koka kun je contact opnemen via tel.nr. 06-22741737.

Dier en Project vrijwilligster Maaike ontfermt zich thans over Koka . Koka verblijft bij haar in huiselijke opvang. Helaas gescheiden van de rest want Heer Diesel pikt de aanwezigheid van Koka niet en het zijn twee te ferme hondenkerels om enig risico mee te lopen!

Menu